Rohtoaloe

Rohtoaloe eli Aloe arborescens on ihana vanhan ajan huonekasvi. Kasvi on kotoisin Etelä-Afrikasta. Tämä kuten hieman yleisempi lääkealoe Aloe vera sisältävät aloe veraa – eli terveysvaikutteista ainetta, jota käytetään esim. kauneudenhoidossa ja parantamaan pieniä haavoja.

Rohtoaloen hoito:

Rohtoaloe on todella kestävä ja helppo huonekasvi. Voit kasvattaa siitä tuuhean kasvin kuten minulla tai puumaisen.

Multa ja istutus: läpäisevä, hiekansekainen multa on paras. Ruukun ei tarvitse olla suurensuuri – aloella on aika pienet juuret. Koska aloet eivät kestä ruukussa seisovaa vettä, suosittelen asettamaan suojaruukun pohjalle kiviä tms estämään vesikosketuksen.

Kastelu: vaikka rohtoaloe kestää hyvin kuivuutta, sitä kannattaa kuitenkin kastella säännöllisesti kasvukaudella (kevät-kesä-alkusyksy). Kastelen jopa kaksi kertaa viikossa reilusti, mutta tärkeää on antaa pintamullan kuivahtaa välissä. Varmista myös, ettei vettä jää aluslautaselle tai suojaruukkuun. Talvella kastellaan vain niukasti.

Valo: Sijoita rohtoaloe mahdollisimman valoisaan paikkaan. Kasvi kestää paahdetta ja lämpöä erittäin hyvin.

Lisäys: uusukkeet juurtuvat helposti suoraan multaan. Voit myös leikata lehtipistokkaita. Anna pistokkaiden kuivua pari päivää ja aseta ne sitten pystyyn hiekansekaiseen multaan. Pidä kosteana, ei märkänä. Kannattaa laittaa useampi lehtipistokas samaan ruukkuun.

Minulta voit kysyä pistokkaita tästä vanhan kannan ihanasta aloe verasta! Lehtipistokas 3e kpl.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: