Silkkipensas Grevillea robusta

silkki1

Helppousaste: ♥♥

Silkkipensas on kotoisin Australiasta, jossa se kasvaa todella isoksi puuksi. Myös huonekasvina se on nopeakasvuinen.  Jokin silkkipuussa on minua aina viehättänyt – mutta koen sen melkoisen vaativaksi huonekasviksi. Muutaman olen onnistunut tappamaankin. Nämä ovat olleet kukkakaupasta ostettuja yksilöitä.

Nykyisen silkkipensaani olen kasvattanut siemenestä ja se on viihtynyt vanhan puutaloni eteläikkunan kulmassa hyvin. Kuvassa näkyvässä kasvissa on itse asiassa aika monta taimea. Mielestäni se näyttää kauniimmalta tiheänä kasvustona.

Siemenlisäys oli tosi helppoa – kaikki siemenet itivät todella nopeasti ja  nykyisen koonsa kasvi on saavutanut puolessatoista vuodessa. Muutama taimi on jäänyt pikkuiseksi isompien alle – tänä vuonna kevätistutuksen yhteydessä aion ne poistaa ja istuttaa omaan ruukkuun.

Hoito-ohjeet:

  • Silkkipensas tarvitsee melko runsaasti valoa, onhan se kotoisin Australiasta!
  • Kastelun kanssa on oltava tarkkana – kasvi ei saa kuivua koskaan! Lehdet kuivahtavat todella helposti, eivätkä ole enää pelastettavissa. Anna mullan kuitenkin lähes kuivahtaa kastelujen välillä – kastele sitten runsaasti.
  • Vaikka en normaalisti usko sumutteluun, silkkipensas kuitenkin rakastaa sumuttelua sekä suihkussa käyntiä! Ilmankosteus on siis sille hyvästä.
  • Lannoita keväästä syksyyn joka toinen viikko. Talvella riittää harvempi lannoittelu.
  • Useimmissa kasvikirjoissa suositellaan viileää talvipaikkaa – omani on kyllä viihtynyt oikein hyvin huoneenlämmössä ympäri vuoden (ehkä siemenestä saakka kasvanut kasvi on tottunut?)
  • Uudelleenistutus on tarpeen vuosittain. Hyvä salaojitus ja vain vähän isompi ruukku!
  • Lisäys: Helppoa siemenestä! Liota siemeniä 12h ja istuta sitten multaan tai kivivillaan.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: