Lista blogissa esitellyistä huonekasveista

Blogissa esitellyt huonekasvit tieteellisen nimen mukaan:

 

Adiantum raddianum – viheradianumi ♥♥  Kaunein saniainen! Älä unohda kastelua!

Anthurium – flamingonkukat ♥♥♥♥♥   – Flamingonkukka on näyttävä huonekasvi, joka on ollut melkoinen trendikasvi jo useamman vuoden. Kasvi on hyvin helppohoitoinen, kunhan tutustuu ensin kasvuvaatimuksiin.

Asparagus – parsat  ♥♥♥♥   Kaikki parsalajit ovat kauniita ja suositeltavia huonekasveja, joita kasvatetaan kauniiden lehtien takia, mutta voivatpa ne joskus kukkiakin

Aspidistra elator – tuonenkielo ♥♥♥♥♥+ Vanhan ajan huonekasvi – kutsutaan myös suutarinkukaksi – koska tämän kiitollisempaa huonekasvia ei voi enää löytääkään. Viihtyy varjossa, silloin tällöin kasteltuna mainiosti! 

Begonia maculata – pilkkubegonia ♥♥♥♥ – Upeat pilkulliset lehdet, helppo kasvattaa ja kukkiikin söpösti. Mikä kasvi!

Beloperone guttata  – onnenkäpy   ♥♥♥   Onnenkävyllä on erikoinen kukinta. Voi olla haastaavaa saada pysymään se kauniina vanhetessaan, mutta aina voi ottaa pistokkaita ja kasvattaa uusia kasveja tai kasvattaa onnenkävystä varrellisen  pikkupuun.

 Browallia speciosa – piispankukka –  ♥♥  50-luvun muotikukka piispankukka palkitsee ahkeran kastelijan upealla kuukausia kestävällä kukinnalla! Kysy pistokkaita (vaikka minulta) tai kylvä piispankukka siemenestä. Jos löydät sen kaupasta, istuta heti kasvi suurempaan ruukkuun!

Ceropegia woodii  – herttalyhty ♥♥♥♥♥   todellinen unelmakasvi! Mehikasvina antaa anteeksi kastelua, kasvaa roikkuvana ja upealehtisenä hyvin vähälläkin hoidolla! Varsinkin valoisassa paikassa pääsee kukoistamaan erityisen kauniisti. 

Clivia minata – punasarja eli kliivia  ♥♥♥♥ viherkasvina, ♥♥♥ kukitettavana   – vanha ihana kliivia on monelle tuttu kasvi, jolla on upea oranssi kukinta.

Dischidia nummularia ♥♥♥♥♥   – Hoyan sukulaiskasvi, riippuva kasvumuoto, kauniit valkoiset kukat.

Eucomis – töyhtövana ♥♥♥ – sipulikasvi, jonka lajit soveltuvat erinomaisesti huonekasveiksi. Näyttävät kukat, helppo hoitaa, ja talvilepo pimeässä. Nykyään sipuleita löytyy keiväisin esim. puutarhamessuilta. Kokeile eri lajeja!

Euphorbia  – piikkikruunut ♥♥♥♥♥  – piikikäs tyräkkikasvi on helppohoitoinen ja kukkii mielellään sisätiloissa. Tämä Madagaskarilainen kasvi viihtyy kuivassa ilmassa, joten sopii erinomaisesti keskuslämitettävään asuntoon.

Gynura aurantica – samettilehti ♥♥♥♥ Ihastuttava ja erikoinen kasvi, jonka purppuransamettiset lehdet ilahduttavat niin lapsia kun aikuisia. Saattaa kukkiakin – tosin tuoksusta voidaan olla montaa mieltä.

Hibiscus rosa-sinensis – kiinanruusu ♥♥  Jos saat kiinanruusun viihtymään – se on upea ilmestys! Ei ihmekään, että kiinanruusu on niin suosittu huonekasvi.

Hippeastrum – ritarinkukka eli amaryllis ♥♥♥ Perinteinen amaryllis  mielletään usein joulukukaksi, mutta upeista kukista kannattaa nauttia myös keväällä! Kun hoidon oppii, ritarinkukasta on iloa vuosikymmeniksi eteenpäin.

Jacobinia pauciflora – pikkujaakonkukka   ♥♥ Mielenkiintoinen huonekasvi, jolla on runsas ja kaunis kukinta. Pikkujaakonkukka viihtyy viileässä ja kasvaa hyvin jos sitä kastellaan päivittäin kasvukaudella.

Kalanchoë tomentosa – nukkaitulehti  ♥♥♥♥ Ihana pörröinen ‘Panda Plant’ sopii lastenhuoneeseen ja lapsenmielisille. Mehikasvina hoito on helppoa – paljon valoa ja niukasti vettä!

Nematanthus – pusukit :  mehikasvimainen kasvi, kaunit, paksut lehdet ja pusukalan näköinen kukinto. Helppo kasvattaa – kokeile! Ihastut varmasti. 

Paphiopedilum – risteymät – veenuksenkenkä ♥♥♥ Venuksenkenkä-risteymät ilahduttavat kasvattajaansa vuosia, jos hoito onnistuu. Kastelussa on oltava tarkkana! Valitse kirjavalehtiset lajikkeet lämpimämpään huoneeseen ja vihreälehtiset viileämmälle ikkunalle. Huom! Luonnonlajit ovat suotavia myös, mutta tutustu jokaisen hoito-ohjeeseen erikseen!

Passiflora – kärsimyskukat ♥♥♥   Upeakukkaisia köynnöksiä. Kesällä tarvitsevat paljon valoa, raitista ilmaa ja kastelua, talvella lepäävät jolloin viileä lämpötila on suotavaa.

Plectranthus oertendahlii  – kynttilälissukka ♥♥♥ Kaunis, vanha huonekasvi, joka kukkii pienin, siroin kukin marraskuussa. Helppo lisätä pistokkaista – harvoin kukkakaupoissa, mutta onneksi leviää ystävältä toiselle.  

Saxifraga stolonifera ♥♥♥   Vanha kunnon aaroni on löytynyt monen mummon ja äidin ikkunalta! Se leviää tehokkaasti rönsytaimiensa avulla harrastajalta toiselle ja on oikeastaan aika vaatimaton huonekasvi joka kukkikin melko herkästi.

Scindapsus pictus – hopeaköynnös ♥♥♥♥ Hopeaköynnös on vehkakasvi, joka vaatii melko paljon valoa pysyäkseen kauniina. Kastelu tosi maltillista talvella mutta kesällä kasvi  kasvaa runsaasti ja tarvitsee paljon vettä.

Schlumbergera – joulukaktus ♥♥♥♥  ihana perinteinen joulukaktus koristaa monen ikkunaa. Tässä ohjeet kukittamiseen!

 Syngonium podophyllum -muulinkorva  ♥♥♥♥♥   Muulinkorva on helppo huonekasvi, joka sopii hyvin sellaisellekin hoitajalle, joka ei jaksa koko ajan häärätä kasvinsa parissa. Tosiharrastajalle taas löytyy lukuisia eri lajikkeita.

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s