Blogin esittely

Tämän blogin aiheaueena on huonekasvit. Tarkemmin kaikki, mitä ainakin osan vuotta voidaan kasvattaa tai talvehdittaa sisällä. Blogi käsittelee kaikkea mahdollista huonekasveista:  hoito-ohjeista kirjallisuuteen, ostopaikkoihin ja kasvatukseen liittyviin ongelmiin. Aihe-alue on kuitenkin tarkkaan rajattu, eikä karkauksia aiheen ulkopuolelle tule.

Enitien kokemusta minulta löytyy vanhoista huonekasveista (vanhat kannat, perinnekasvit), orkideoista ja sipulikasveista. Kuitenkin yli 300 huonekasviini mahtuu myös kaikkea muuta! Pääsääntöisesti kasvini ovat sellaisia, joita on mahdollista saada kotioloissa kukkimaan, muutama viherkasvikin täällä kyllä rehottaa. Huonekasveja minulla on ollut lapsesta lähtien, fanaattisesti olen niitä keräillyt ja kasvatellut hieman yli 10 vuotta.

Tämän blogin KAIKKI HOITO-OHJEET PERUSTUVAT OMIIN KOKEMUKSIIN(ellen toisin maintise). En koskaan suoraan luota kirjoista tai varsinkaan internetistä löytämiini hoito-ohjeisiin. Hoito-ohjeet riippuvat hyvin monesta tekijästä,  esimerkiksi valosta, lämpötiloista, kasvuoloista ja kyllä myös kasvista itsestään. Siksi kaikkiin ohjeisiin -myös minun-kannattaa suhtautua kriittisesti.

Parhaaseen kasvutulokseen pääsee, kunhan opettelee tuntemaan kasvinsa! Kannattaa myös muistaa, että kasvit ovat sopeutuvaisia, hekin oppivat tuntemaan omistajansa ja uuden kotinsa ominaisuudet. Vaikka onkin ihanaa ostaa kukkiva kasvi kaupasta, kannattaa muistaa että parhaiten kasvit sopeutuvat kun ne kasvatetaan taimesta / pistokkaasta lähtien. Näin ne heti tottuvat kasvuoloihin, ja ongelmia tulee vähemmän!

Tervetuloa mukaan lukemaan blogiani!

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s