Huonekasvikirjat osa II : Blogin kirjoittaja suosittelee

Muutama huonekasviharrastajan kirjahyllyyn sopiva kirja esittelyssä tällä kertaa. Nämä eivät siis ole tavallisia huonekasvien hoito-oppaita, vaan muulla tavoin huonekasveista kertovia kirjoja.

Leena Arkio: Rakkaat vanhat huonekasvit. Ikkunapuutarhan historia Suomessa

Tällä kirjalla on paikka sydämessäni. Huonekasvien historiaa käsittelevä kirja on äärimmäisen mielenkiintoinen ja ihanasti kirjoitettu. Olen lukenut teosta niin paljon, että sivut ovat kuluneet. Kirja käsittelee tarkasti suomen huonekasvien historiaa sisältäen ihania vanhoja valokuvia suomalaisista kodeista. Mielestäni jokaisen harrastajan hyllyyn kuulva teos, josta voimme oppia paljon!

lataus

Richard W. Langer: Ikkunallani kasvaa sitruuna ja taatelipalmu

Tämä teos on kirjoitettu 60-luvulla, mutta edellenkin ehdottomasti lukemisen arvoinen, hellyyttävä teos. Kirja kertoo New Yorkilaisesta miehestä, joka vahingossa onnistuu kasvattamaan sitruunan siemenestä taimen ja innostuu siten kasvattamaan trooppisista hedelmistä huonekasveja. Kirja on romaani, mutta samalla myös tietoteos ja hoito-opas kaikille siemenestä hedelmäpuita kasvattavalle. Kasvatus-ohjeet ovat toimivia ja vinkit kullanarvoisia esimerkiksi mangon, sokeriruo’on ja bataatin kasvatukseen ikkuna-laudalla.

lataus (1)

Tovah Martin: The Unexpected Houseplant: 220 Extraordinary Choices for Every Spot in Your Home

Ihastuttava englanninkielinen kirja erään harrastajan huonekasvikokoelmista. Voin todella samaistua kirjoittajaan – hänellä on läheinen suhde kasveihinsa, ja kirjoittaja selvästi välittää kasveistaan ja suhtautuu niiden kasvatukseen ja hoitoon intohimoisesti. Teos ei yritä esitellä kaikki huonekasveja, vaan kirjoittaja kertoo niistä, joista hänellä on omakohtaista kokemusta. Se seikka tekeekin tästä kirjasta myös oivan hoito-oppaan. Paksuissa huonekasvikirjoissa on usein se vika, että kirjoittajilla ei ole omakohtaista kokemusta kirjoittamistaan kasveista – ja hoito-ohjeet eivät siis olekaan käytännössä testattuja. Tässä kirjassa ei todellakaan ole sitä ongelmaa. Lisäksi Martinin kirja on visuaalisesti upea – kuvat ovat kauniita ja hivelevät kasviystävän lisäksi myös sisustuksesta kiinnostuneen mieltä.

kirja

Jouko Antere: Tropiikin koristekasvit

Kirjoittaja on suunnanut tämän kirjan etelänmatkaajalle tunnistusoppaaksi, mutta se käy loistavasti myös huonekasviharrastajalle. Kirjassa todella moni meille niin tuttu huonekasvi pullojukasta joulutähteen on kuvattu luonnollisessa ympäristössään. Hoito-ohjeita ei ole, no nehän löytyvätkin muista kirjoista, mutta kirjaan tutustuminen todella kannattaa – samalla voi oppia omista kasveistaan (myös niiden hoidosta) yhtä sun toista. Kirjassa on hyvä jaottelu ja kauniit kuvat. 

tropiikkikansi

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: